tisdag 2 december 2014

Köpa alltid ekologisk mat.

    Ekologisk mat är bra för hälsan men att alltid köpa ekologisk mat är inte möjligt för en stor del av befolkningen. För att producera ekologisk varor kostar mycket mer och priset i affären blir dyrt. Om man vill köpa ekologisk mat, måste man ha en bra inkomst.Till exempel för stor familj är det ett stort problem köpa bara ekologisk mat.När dagen nyheter i april jämförde priset på matkassar med ekologiska mat varor som köttfärs, tomatpuré, grönsaker och vetemjöl med konventionellt producerade varianter, blev priset 524 kronor i stället 359 kronor. Nästan 200 kronor i skillnad för en enda matkasse. det blir över 1000 kronor på en månad. Det är jättemycket pengar för en familj med låga inkomster.
   Ekologisk mat kostar. Men vad är det för pengarna? Mer näring och hälsa- eller är det enbart ett gott samvete som vi betalar för?
   Efter som vi lever i en värld som verkar under marknadsekonomiska systemet. Om matpriser är dyrare än andra bruksvaror, går efterfrågan på dessa varor ner. Företag kan gå i konkurs. Det leder till en stor arbetslöse och andra ekonomiska problem.
   Det finns i världen mer och mer nyrika, därigenom ökar efterfrågan också. För att ha tillräckligt med ekologisk mat, måste Sverige importera.
   Professor Alan Dangour från london, säger att frukter och grönsaker odlade på vanligt sätt innehåller lika mycket vitaminer som det finns i ekologisk mat. Det finns bara några undersökningar som visar att det är skillnad när det gäller mjölk. Ekologisk mjölk innehåller mer omega 3.Och ekomaten gör ingen skillnad för den personliga hälsan. Och det innebär att om man äter ekologiskt blir man inte friskare.
   Ekologisk livsmedel är inte hundra procent giftfria. När den ekologiska maten inte är hundra procent giftfri varför ska vi då köpa den? I stället köper vi de vanliga livsmedlen och vi kan spara resten av pengarna eftersom ekomat är dyrare än vanligt mat. Dessutom vi vet inte om mat är eko eller inte när vi köper det på affären. Hur kan vi äntligen producera hundra procent ekologiska livsmedel?Hur rent är något från början? Är fröet rent? Är jorden som fröet sätts i ren? Kanske blir vi bara lurade?
   Därför att man kan byta rubriken till" köpa i bland ekologisk mat" . Det är möjligt för mig.