torsdag 27 mars 2014

Brinner pengar mot till cigaretter


Tobak gör många sjukdom till oss men massor folk första röker ändå.

Jak röker aldrig men när luktar den cigaretter luft jag också få den sjukdomar. Om du röker efter gemensam på många sätt, kärlkramp i benen, cancer i urinblåsan, kronisk, lungcancer, åderförkalkning, stroke i hjärnan, hjärninfarkt, magsår, benskörhet. Det är bara några exempel ur den långa lista över sjukdomar som orsakas av tobak.

      Röker människor är tidig död mot inte röker människor. I Sverige har ett par år 6400 människor i sjukdomar och över 200 person död deras rökning. De flesta död i hjärta och kärlsjukdomar som är den normalt död i Sverige.

     Tobak gör en stor roll vid börja av cancersjukdomar. Lungcancer är den cancersjukdom som alla först bevisades ha ett direkt samband med rökning. 1997 talet hade 951 svenska kvinnor i lungcancer. År 2009 hade antalet avlidna kvinnor ökat till 1663 men antalet döda män var i stort sett oförändrat 1842.
     Men vet att minst 90 procent av all lungcancer beror på rökning och några är rökningens effekter. När kvinnan är grand av det beror på att rökningen på verka ägglossningen. När de födda barnarov den barnets väger 150 till 200 gram mindre än normalt.Barnets storlek är et mått på dess mognad och därmed dess förmåga att över leva.
     För att om du ska få bra livet, du måste sluter röker ännu.

söndag 9 mars 2014

Vi träffar igen med Ove

I dag diskuterade vi och två gäster lyssnade på till oss lexikon. Den två gäster heter Birgitta och hon är rektor på Vuxenutbildning , andra kvinna heter Carina och hon är rektor på SFI.

Ove är ovan att passa barn. Treåringen får Ove att läsa för henne. Sjuåringen är mest irriterad på Ove. Det är jätte spanande sak för mig. Jag måste mera äldre människor de jätte älskar och de pratar med barn. Även gumma eller gubbe älskar inte till er, de också inte recept till annan tror jag.

Och vi diskuterar av Ove och Sonja, Asaad frågar till oss Sonja sitta bredvid med Ove varje dag ,Vad tror ni. Hon är Sonja så hon väldigt intressen av Ove för att sista de gifter med sig varandra. Men andra kvinna istället mot Sonja och jag tror att hon sitta bredvid med Ove . Det är normal eller den plast är sjön och bra på titta på naturen för att hon välja den plats varje dag. Och jag tänker andra sak hon blir sjuk i tjäran bara jag tänker.

Ove och hans svärfar är lika olika humör T ex Ove träffade bara Sonjas pappa några gånger, båda var fåordiga.

Jag vet inte då Vad ska blir Ove framtiden , Tror jag mera spännande fram siden för mig.

söndag 2 mars 2014

Ove och Rune var kompisor

I dag vi diskuterar av många olika sak. Det är Ove, Rune; Bil och Religion . Det är intressen för mig. Jag jätte intresses av Ove har kompisar för att han är jätte konstig och osocial människor.Men nu han får kompisar och det är kul.

De tyckte likadant om det omdatera samhället. De stod till samman för det gamla rejäla mot det nya. Jag tror att det är jätte bra för Ove. Människor har bott inte ensam måste bor till samma med familj, syskon eller kompisar. Jag också bor tillsamman med min familj. Jag har två barn så barnen är ibland jobbig och ibland jätterolig. Jag Ove känner samma sak med mig.

Sen vi diskuterar man och kvinna är intressera av inte samma. Jag jätte spanande och jag tror samma sak. Jag tror det är bero på tid till ex en man och kvinnan de träffa först intressen och gillar saker av alla samma. De få börjar kärlek så de otrolig och tänker om vi få problem sen vi måste skiljer så de samma fuskar av varandra. Efter gifter sig och bor till samma med barn samtidig allt är motsats av när få börjar kärlek. Jag tror det är normal och även händer jag och min man.

I dag är rolig med diskuterar av olika sak  för mig.