torsdag 27 mars 2014

Brinner pengar mot till cigaretter


Tobak gör många sjukdom till oss men massor folk första röker ändå.

Jak röker aldrig men när luktar den cigaretter luft jag också få den sjukdomar. Om du röker efter gemensam på många sätt, kärlkramp i benen, cancer i urinblåsan, kronisk, lungcancer, åderförkalkning, stroke i hjärnan, hjärninfarkt, magsår, benskörhet. Det är bara några exempel ur den långa lista över sjukdomar som orsakas av tobak.

      Röker människor är tidig död mot inte röker människor. I Sverige har ett par år 6400 människor i sjukdomar och över 200 person död deras rökning. De flesta död i hjärta och kärlsjukdomar som är den normalt död i Sverige.

     Tobak gör en stor roll vid börja av cancersjukdomar. Lungcancer är den cancersjukdom som alla först bevisades ha ett direkt samband med rökning. 1997 talet hade 951 svenska kvinnor i lungcancer. År 2009 hade antalet avlidna kvinnor ökat till 1663 men antalet döda män var i stort sett oförändrat 1842.
     Men vet att minst 90 procent av all lungcancer beror på rökning och några är rökningens effekter. När kvinnan är grand av det beror på att rökningen på verka ägglossningen. När de födda barnarov den barnets väger 150 till 200 gram mindre än normalt.Barnets storlek är et mått på dess mognad och därmed dess förmåga att över leva.
     För att om du ska få bra livet, du måste sluter röker ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar