söndag 28 september 2014

Prestation att All in

         Den 25 september diskuterade och läste vi sedan 23 till 36 innan bok " All in".
Den capita hade när Emma börjar går till simbassängen och  hon får medaljer . Men jag läste inte klarade i min grupp den dagen jag åkte till sjukhuset så att läste jag fem kvar sedan i hemma.

       En kompis sade att Emma fick att bäst i världen på simma och det är sin mål. andra kompis tror att Emma är alltid ledsam .Jag tror att när hon börjar träna simma hon är vanligt barn så att hon kan inte vinkla sina fötter. Det är jätte stressa till henne. Emma är inte samma sina kompisana hon tänka att hon är bäst i världen.

      Hon vill få bäst i världen så att hon jättekämpa och tävla många gånger i hela världen . För att hon träffar många människor och jättetrött på sitt livet. Eftersom hon tänker att jag var ju tjej som hade allt. Framgångar, medaljer och rekord. jag förstod inte vad som var fel på mig. jag borde ju må hur bra som helt.

    Jag läste denna sidorna och jag förstå att Emma livet är lite tråkig och jobbig. Hon giller inte  att andra person är alltid kontrollera på sitt liv. Hon tror att hon bestämer själv på sitt liv, det är bäst och fri liv. Jag var roligt att i gruppen med jobbade tillsamma.


        

torsdag 18 september 2014

Emma är modig

         Idag gör vi en övning diskussion om all in.Min grupp har 9 elever och vi diskuterar, pratar våra åsikt och berättar lite religion.

         Vi verkar en sak att samma åsikt till Emma. Hon har en principer det är jättesnabb beslut att all sak. För att hon är som lika med orolig person. Rose berättar att Emma är först säger `` Ja``sent "nej". Det är inte bra på samhället. Anna säger att många folk är gömmer till gud. Jag tror att gud måste inte hjälpa på människor. Om man kan får bra livet eller dåligt livet av beror på med mig. Nog om ni umgås med dåligarlivet eller stor problem då följer med till gud vägen. Äntligen du känner lite bättre, lust och nöjd med sitt liv.

         Emma är en kvinnan och modiga person. När hon 7 år börjar tävlar simtävlingen och hon fick En guld vann i Ungdoms SM när hon 14 år.Hon fick den EM guld och hon verkar jätteglad och hon är populär i sitt kommun. Sent hon har fått dåliga sätt för att hon skulle bli fel livet. Hon är inte stilla att sin beslut på sina sätt. Till ex ! " Jag skulle hämta Olivia på förskolan" och hon tänker andra sak " jag måste städa" Jag tror att det är gemensam till olika människor. Andra jag måste Livet är inte stilla ibland törn och ibland lycka också det är gemensam och måste umgås i livet. När vi träffar som sätt vi styr själv för våra liv.

       Jag har läst den "All in" boken jätteintressant av mig.Men jag förstå inte alla ord och minimering .Nu efter vi berättar varandra har jag greppat vad den handlar om . Jag måste läser nästa sidor och försöker igen och vises på måndag.

måndag 15 september 2014

Emma i ljus och mörker

          Jag har fått två baksidestexten och de heter ALL IN AV INGELSTÖM och JAG ÄR ZALATAN. Men vi välja bara en bok så jag välja och läsa All in av Emma Igelström.

         Jag intressera att spelar football och Zalatans biografi. Men förra år när jag studerade i SFI också jag läste den Zalatan boken. Eftersom när jag läsa Emma biografi är jättespännande för mig.

        Hon var 6 år gammal  men hon umgås stor problem med ätstörningar, alkoholism och självmord i vattnet.Men hon slutade inte sitt liv i vattnet.

       När jag läste den baksidestexten medan nästan jag blir gråta och jättesorglig för att Jag spännande och välja den boken.

söndag 14 september 2014

Förklara tiil Olivia

            Förra vecka studerat vi en bilderboken och som heter Olivias har en nya klänningen. När vi studerat den boken först vi fått gruppen. Min gruppen har fem kvinnor.

           Jag tror att studerat med i gruppen har jättebättre för mig. Ibland när jag läste en mening men jag förstår inte " vad menar ". Samtidig andra kvinnan vet att den mening och hon berättar till mig . Det är bra att hela gruppen. Efterson vi diskuterar att varandra men vi fick kommer inte överens , det är inga problem för till oss. Vi har olika åsikt och tänker olika sätt.

        Också min grupp har en kloka och duktig kvinnan och hon hjälpte mycket till oss. Till, EX nya ord och grammatik.
  
        För att jag är jätterolig att i gruppen och jag måste träna mest på grammatik.

torsdag 11 september 2014

Vi skriver tolv meninger

En sammanfattning i fyra bilder av boken, Olivias nya klänning skriven av Gunilla Hansson med bilder av Cecilia Torudd. 

1. Olivia vill ha en nytt klänning.
2. Mamma spelar piano och sjunger.
3. Olivia släpar inte taget i mamma. 
1. Mamma och Olivia går till tyg butiken.
2. Mamma och Olivia kommer inte överens som tyget för klänning.
3. Olivia är rasande. 

1. Mamma investerar hela kvällen för att fickas förstörda klänningen.
2. Den kvällen är lite varm.
3. Mamma broderat blommor på klänning.

1. På morgonen ser Olivia sin ny klänningen.
2. Hon blir glad och kysser till sin mamma.
3. Hon tycker att sin vackraste klänning. 





onsdag 10 september 2014

Olivias får fin kläning

           Olivia vill ha rent och fin en ny klänning. Så hon skriker och tvingar till sin mamma. Eftersom hon vill gå till tyg butiken.
          Mamma välja en fin tyg oh den är bomull , bra kvalitet och hon jättegillar den tyg. det är blå färg , randig och rutig. men andra tyg är rosa färg och små blommig. Hon älskar den rosa färg och denna två tygs är passa medan för Olivias klänning. Sen hon väljer rosa färg tyg.
         Mamma syr hela kvällen till Olivias klänning. Den kvällen är lite varm och himlen är blå. Mamma surfar blommorna dofter och Olivias sover i sitt rummet.
        Olivia blir glad och krama till sin mamma eftersom hon får jättefin och bäst klänning. Hon måste den klänning är precis for när hon går på festen.
       

tisdag 2 september 2014

Stark Tjej


          En elev grupp riter och målar i bildsalen många gånger. Efteråt tjejer städer alltid den rummet.

          En dag som händer med läraren och Saga bråkar i rummet. Alla killar klarar målar sen de hälsar lärare           och går ut . Läraren säger till tjejer " Ni måste städer i rummet". Några tjejer tar trasar men Saga blir irriterar och protester mot till läraren. Hon säger till läraren
         " Har vi kommit överens om att hälften av klassen får gå iväg medan resten får stanna kvar och städa?.
Det här måste du göra någonting åt"
          Samtidigt lärare är arg och hon säger "Okej" Jag göra själv .
          Saga är stark tjej och hon vill inte ha diskriminerar till tjej och kille.