lördag 4 oktober 2014

Lycka och Föräldraskap i ALL IN


           I dag diskuterade vi två kapital som lycka och föräldraskap i "All In". Mina grupp har sex person och vi pratade om våra åsikt och berättade våra efferhet.Stina också berättade och svarade till oss vad menar?
Denna kapital har två sätt Emma tänker först hon är alltid fel sen hon har blivit mamma och hon älskar sin dotter.

            en kompis sade att lycka är bara känsla. Jag tror att det är exakt . Lycka är ingen annan än precis du kan göra det valet åt dig. Det finns inget svar som passar alla.Andra kvinna sa att om du blir irritera men du kan inte visa den känsla till barn. Det är jätte viktig sak för föräldrar och barn. När du blir föräldrar och pappa och mamma acceptera varandra för barn framtiden istället.

           En dag Hennes pappa blev en cykelolycka och ringde sin storebror till hennes. Hon jätte älskar att sin pappa så att när hennes pappa ligger på sjukhuset  och läkarna sa att vi tar mer tid för sin pappa . När hon hörde den sak hon blir arg för att de kan inte göra något. Det är gemenen att till människor.Emma är knvis kvinnan så hon tänker alltid negativ. Eftersom hon tänker att jag har insett att när jag har en sådan dag där jag står mig på alla andra , på vad de gör eller inte gör, ligger problem hås mig. Då vet jag att jag måste styra mina tankar och fokusera på det som där viktig. Ofta är det ju strunt saker vi går och retar oss på hos andra människor.

          Sen hon gifter med Johan och 1 februari 2007 blev hon mamma till Olivia. Men hon har inga plan att för gravid, skulle bli mamma och när hon föddas till Olivias i förlösningen var jätte snabb och lätt . Så att tänker hon , hon är annorlunda mamma. Hon var med ett mamma grupp som träffades en gång en veckan. En grupp okända tjejer som bara pratade blöjbyten, barnmat och föräldraskap. Den är mamma grupp så att de måste pratar samma sak men hon tror att denna sak är inte special för hennes. Nog hon komma ihåg ; det är inte konstig att våra barn växer upp med krav och jämför sig med andra; Det är när hon blir mamma börjar tänker för sitt barn.

        När Olivia var ett år hon separerade med Johan. Hon vet Johan är snäll man och han är världens bästa pappa men hon älskar inte Johan . Också hon tror att hon är dumma och dålig kvinnan så att de separerade sig. Sent hon träffade med en kvinna som heter Malin och hon är supermamma. Hon hjälper och lära till mycket sina barn. Emma är jätte skillnad med Malin för att hon är alltid jobbig och trött med Olivia. Hon vill ha supermamma så hon renovering mot till sin principer. Äntligen hon blir bra mamma och jätte älskar sitt dotter.

     När jag läste den två kapital jag känner mig olika känslor och kunskap. Också jag vill ha supermamma så att jag vill kämpa läsa att fyra kvar kapital.
       

4 kommentarer:

  1. Jag tycker att Emma hon var så ung när hon fick Olivia därför hon har svårt att ta hand om sin dotter men hon älskar Olivia jättemycket ändå.

    SvaraRadera
  2. JAG Tycker att Emma borde inte jämföra med andra mamma. det finns ingen supermamma. Barn behöver bara "kärlek" from mamma.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker inte att Emma se på sin själv som en dålige eller dumma person, utan att hon tycker att hon är inte ett så bra mamma, eftersom att hon jämföra seg själv med sina kompisar som hon tycker är bättra mamma en hon är. Emma behöva inte bli exakt som sina kompisar för att bli ett bra mamma tycker jag.

    SvaraRadera
  4. Jag tror att en mamma/pappa kan kände sig irritera med sina barn. Det betyder inte att en förälder skulle visa så starka känslor till sina barn. Jag hålla med dig att det är viktig att acceptera sina barn som de är. Emma hade jobbigt att förstår om sina känslor om Olivia. Det är normal när en förälder kände sig irritera med sina barn om barnet har gjort något som de skulle inte göra, det ät en normal känsla men Emma trodde att hon var en dåligt mamma p.g.a det.Jag tror att Emma hade en jobbigt tid med hennes depression och tyvärr under den tiden föddes Olivia och Emma var inte beredd för att blir mamma. Också, som Thanyaporn skrev i sin kommentar, Emma älskar jätte mycket sin dotter.

    SvaraRadera